Jansen Laro Parts logo
gespecialiseerd in Land Rover® & Range Rover®

ScanCoveryTrial 2014

Jansen Land Rover ScanCoveryTrial banner

Op zaterdag 4 januari 2014 start de ScanCoveryTrial 2014 !

Een 8 daagse tocht waarbij 80 teams, ruim 7.000 km kris kras door Scandinavie rijden onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 40 graden Celsius. Met deze tocht wordt geld opgehaald voor diverse goede doelen. Team Go Mad rijdt voor FunCar4Kids.

Jansen Land Rover ScanCoveryTrial landschap

FunCare4Kids

In Nederland groeien veel kinderen op als mantelzorgertje omdat een van de ouders, broers of zussen chronisch ziek is of daaraan is overleden. Voor deze kinderen staat het dagelijks leven in het teken van zorg om de zieke en/of het verdriet om de overledene. In het gezin betekent het dat deze kinderen geregeld een stapje terug doen. Stichting FunCare4Kids zet deze kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 graag flink in het zonnetje. Een dag onbezorgd genieten en plezier maken is wat FunCare4Kids deze kinderen wil geven. Voor begin 2014 staat een Scandinavische Fundag op stapel.

Om deze dagen voor de kinderen kosteloos te houden, rijdt Team Go Mad de ScanCoveryTrial 2014 om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Team Go Mad

Go Mad, of te wel: Go Make a Difference !

Het verschil maken.
Naast het inzamelen van geld hopen de rijders (Rob Koster en Wout Verwoerd) een voorbeeld te zijn voor andere mensen en hen tot denken aan te zetten: hoe kan ik het verschil maken en wat kan ik doen.

Met elkaar kunnen we namelijk het verschil maken voor deze kinderen en daar hebben ze recht op !

Wil je ook een steentje bijdragen?
Like team Go Mad  op facebook of bezoek  de website

Jansen & GoMad; Go Make a Difference !
Jansen & FunCar4Kids
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Teamfoto met Mark

Ook Jansen Laro Parts steunt dit geweldige project !

Go Mad rijdt in een door Mark Jansen gesponsorde Land Rover® Discovery, die voor de barre omstandigheden waarin de Trial gereden word, goed is geprepareerd. Om te beginnen is er een standkachel gemonteerd en  zijn er winterbanden met spikes gemaakt en gemonteerd. Een roofrack voor de banden en de jerrycans, een nieuwe radio...
 

Jansen Land Rover ScanCoveryTrial banden prepareren 01
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial banden prepareren 02
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial banden prepareren 03
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Mobile Storage System
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial radio Wout
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial radio

ook een Mobile Storage ladesysteem en Tripnet bagagenetten en laptopsteun zijn op en  in de Discovery geplaatst. Zo blijven alle spullen netjes op hun plek, en dat maakt het eventuele sleutelen onderweg gemakkelijker.

Twee splinternieuwe accu’s zodat er onderweg, als het heel koud wordt, genoeg stroom zal zijn. Een accu wordt dan gebruikt door de auto zodat hij kan starten, en een accu is voor de stroom van alle apparaten (laptop, navigatiesystemen, telefoons en meer van dat soort dingen). Je moet er toch niet aan denken dat er iets uitvalt, weg winst.... want dat is wel waar ze voor gaan !

Alle vloeistoffen vernieuwd, remblokken en ruitenwisserbladen vernieuwd, de auto gepoetst en daarna ingeruimd; gereedschap, reserve onderdelen, sneeuwschep, allerlei olien en smeermiddelen, veiligheidsvesten, lampen en nog veel meer van dat soort handige zaken.

 

Jansen Land Rover ScanCoveryTrial TSL Oil
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial onder auto met Mark en Patrick
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Rob onder auto
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Wout Rob Bert bij Band
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Wout onder auto
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Laptopsteun
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Bert Bericht

Kabouter   Bert Bericht

Wil zijn Oom Nisse in Scandinavie bezoeken en heeft een lift aan een van de teams gevraagd. Uiteindelijk heeft hij besloten om met het team Go Mad mee te rijden. Dat vonden Wout en Rob zo’n eer dat ze speciaal voor Bert een Maxima-troon hebben gemaakt, zodat hij goed zicht heeft tijdens de 7.000 km. Wil je de belevenissen van Bert volgen? kijk hier.

Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Bert troon
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial Bert 01 poetsen

Ook is er veel geoefend om goed beslagen ten ijs te komen.

Want voorbereiding is 90% van het succes. Onder toeziend oog van Bert Bericht hebben Rob en Wout een dag rijvaardigheidstraining met de Discovery gehad. Ze waren heel nieuwsgierig hoe de Land Rover® zich bij een noodstop en uitwijkmanoeuvres zou houden, met het extra gewicht van de banden en jerrycans op het dak. Eerst op een afgesloten terrein, daarna op de openbare weg. De weg leren lezen, ver vooruit te kijken (hoe staan de lantaarns, de bomen, verkeersborden) en dan dichterbij het gedrag van de medeweggebruikers inschatten en zo veilig mogelijk rijden. Een inspannende en zeer leerzame dag !

Jansen Land Rover ScanCoveryTrial rijvaardigheidstraining 01
Jansen Land Rover ScanCoveryTrial rijvaardigheidstraining 02

De ScanCoveryTrial app: makkelijker kan het niet om alles en de teams tijdens de rit te volgen!
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.plamo.scanct

 

Jansen Land Rover ScanCoveryTrial app

     T:  + 31 (0)13 511 50 80   -    E: info@jansenlaroparts.nl  -    twitter-bird-dark-bgs 100x100     -     Facebook CAW5RGI3 100x101

Jansen Laro Parts Webwinkel Nieuwe Onderdelen
Jansen Laro Parts Webwinkel Gebruikte Onderdelen

Land Rover ® & Range Rover ®  are registered trademarks of Jaguar Land Rover Limited.